Ilona Inghels

Ilona 3.jpg Ilona 5.jpg

Full-time danspedagoge aan het secundair kunstinstituut in Gent.

Gestart met de beginselen van het klassieke ballet bij de privé dansschool De Tremmerie te Gent Sint-Amandsberg, aan de lagere school van Nieuwen-Bosch te Gent, en aan de Rijksmuziekacademie te Gent, sloot zij zich hierna aan bij de Zenner Ballet Group in Gent.
Haar middelbare opleiding volgde ze aan de kunsthumaniora Muziek & Dans van het Gemeenschapsonderwijs in de Drabstraat te Gent. Tegelijk volgde ze ook nog lessen aan de Rijksmuziekacademie te Gent. Vervolmaking aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier. Haar eindwerk getiteld “Hongaarse Volksdans” leverde haar grote onderscheiding op. Naast deze opleiding die vooral gericht was op klassiek ballet, hedendaagse dans en jazzdans, volgde ze nog verscheidene stages in verband met volksdans, zoals de Hongaarse volksdans en de schotse highland dancing. In deze laatste discipline nam ze reeds deel aan enkele internationale concours, met hoge onderscheidingen geklasseerd.
Sinds 1997 is zij actief als danspedagoge, en geeft zij danslessen (klassiek ballet, hedendaagse dans, jazzballet, enz.) aan klein en groot, in diverse privé en openbare dansscholen.
Verder is ze zelf ook actief bij "The Groovies" van dansschool "Move" te Aalst, en als highland dancer bij de "Ghent District Highlanders".