Om de geschiedenis van Move Dance Company - The Groovies te begrijpen, moeten we even terug naar de periode van de jaren '80 toen Patrick De Coninck - peetvader van het gezelschap en oprichter van de dansschool - zelf nog heel actief was. Patrick De Coninck had reeds naam en faam gemaakt binnen het artistieke milieu als allround entertainer, daarbij ondersteund door een groep hechte vrienden.

In 1986 werd een artistieke koers uitgestippeld en gebaseerd op het nummer van Earth, Wind & Fire "Let's Groove Tonight", werd  eerst DCP & THE GROOVIES, daarna THE GROOVIES uiteindelijk de naam van de vrolijke bende. Een naam die 25 jaar later nog steeds een klinkend begrip is in de artistieke wereld.

Het succesverhaal van The Groovies als professioneel dansgezelschap begon pas echt toen het werd gevraagd om voor een TV opname een aantal dansers bij een artiest te plaatsen. Het bleek een gouden kans want zowat alle artiesten begonnen beroep te doen op de groep van Patrick De Coninck. Wanneer in 1989 de commerciële zender VTM startte, werden The Groovies zo'n beetje het 'huisballet' van onder andere Tien Om Te Zien. Ook bij de toenmalige BRT  bij programma's zoals Met Margriet Aan Zee of De Droomfabriek waren The Groovies een vaste waarde. En niet alleen op TV...
Ook Bobbejaanland - toen nog onder leiding van Bobbejaan (+) en zijn vrouw José - deed beroep op The Groovies. Jarenlang was de dansgroep uit Aalst het showballet in het toenmalige Bobbejaanland Theater.

In 1993 kwam er een ongelooflijk aanbod ...The Groovies werden gevraagd om de World Music Award in Monaco te openen. Onder het goedkeurend oog van oa sterren als Michael Jackson (+), Patrick Swayze (+), Tina Turner, Rod Steward en vele anderen, behaalden zij succes maar vooral erkenning van wereldformaat.
Terug in België zorgde het Monaco verhaal voor een heuse lancering, zowel voor The Groovies als voor de ondertussen met succes opgerichte dansopleiding.
Meer en meer opdrachten, toen vooral  voor televisie werden met succes afgewerkt, evenementen overal ten lande plaatsten The Groovies op hun affiche en na enkele jaren zich uitsluitend op dans te hebben toegelegd, durfde men het ook aan om in de voorstellingen ook zang en acteerwerk te betrekken, wat de groep nog meer aanzien gaf.

In 1993 werd aan het Wijngaardveld te Aalst een nieuwe en eigen locatie in gebruik genomen als repetitieruimte én onderdak voor de dansopleiding, die vanaf dan onder de naam Dancecenter MOVE zou verdergaan.

In 1999 verkreeg Move bvba ook een licentie om te fungeren als erkend boekingskantoor en werd het dansgezelschap The Groovies omgedoopt tot Move Dance Company - The Groovies.

Move Dance Company - The Groovies werd een multifunctioneel inzetbaar artistieke entiteit die tot op de dag van vandaag een graag geziene gast is op tal van evenementen. Het succesverhaal van Move Dance Company - The Groovies bleef duren niet in het minst wanneer ook grote bedrijven en multinationals beroep begonnen te doen op het gezelschap om hun bedrijfsfeest beter in het daglicht te stellen.
Autoconstructeurs bijvoorbeeld schakelden Move Dance Company - The Groovies in om hun nieuwe auto op speciale wijze in de kijker te plaatsen, niet zelden in combinatie met een andere artistieke groep zoals illusionisten of acrobaten.Een nieuwe artistieke uitdaging dus voor Move Dance Company -The Groovies die zich meer en meer gingen profileren binnen de bedrijfswereld.
Ondertussen bleef het gezelschap actief als achtergronddansers en -figuratie voor artiesten, echter traden ze meer op de voorgrond toen enkele namen als bijv. Willy Sommers, Belle Perez, Lasgo, Virtual Zone...de groep opnam als vast ballet voor hun theatervoorstellingen en voor de ondersteuning van hun videoclips.  Hele shows werden aangepast in functie van de artiest én van Move Dance Company - The Groovies, iets waar voorheen nog geen enkel begeleidend 'ballet' in geslaagd was.

Eind jaren 2000 stortte het hele artistieke mediacircus in elkaar...budgetten werden teruggeschroefd, besparingen troef in de amusementsector en tot overmaat van ramp voerden zowel VTM als BRT (EEN) hun succesformules als Tien Om Te Zien en Margriet af waardoor artiesten weinig of geen platform meer hadden om hun nieuwe werk te laten horen én zien. Ook de radio ging mee in dit jammerlijke verhaal.
Steeds op alles voorbereid, leidde Patrick De Coninck - samen met Michel Froget, de in huis gevormde sterdanser die het ondertussen tot artistiek directeur had geschopt - Move Dance Company - The Groovies doorheen deze periode en mede door hun succesvolle artistieke aanwezigheid in de evenementensector voor binnen- en buitenlandse bedrijven, bleek de impact van de artistieke crisis weinig vat te hebben op Move Dance Company - The Groovies.

Dat Move Dance Company - The Groovies steeds kon genieten van tevreden gezichten en dat haar succesverhaal bleef duren, werd bevestigd door de meer dan eens uitverkochte eigen theatershows in CC De Werf in Aalst. Deze voorstellingen werden zowat hét visitekaartje voor Move Dance Company - The Groovies waarbij ze niet alleen liet zien wat ze in hun mars had, ook daarbij de uitdaging voor nieuwe artistieke zaken niet schuwde en zowaar een nieuwe wind liet waaien doorheen de danswereld.

Van 2002 tot 2010 was Move Dance Company - The Groovies niet weg te denken op de podia bij bedrijfsfeesten, theatervoorstellingen en conceptevenementen.
Een nieuwe bron werd aangeboord toen Move Dance Company - The Groovies begon te werken met themablokken, welke zeer gesmaakt werden door evenementenkantoren en organisaties. Vooral de Dinnershows bleken een enorm succes en toen Move Dance Company - The Groovies ook nog eens ingezet werd als huisballet bij het totaalspektakel 'Viage Viage' (in het casino Viage te Brussel) met enkele vooraanstaande musicalsterren, werd een nieuw hoofdstuk geschreven...

Dat Move Dance Company - The Groovies niet stilzit en steevast nieuwe uitdagingen zoekt én vindt, heeft u wel al begrepen.

Move Dance Company - The Groovies blijft zonder ophouden evolueren om te kunnen voldoen aan de artistieke noden die er zijn om van uw evenement een geslaagd gegeven te maken, als het ware die éne troef te zijn voor uw succes.
Dinnershows en Thema concepten blijven het goed doen en zijn zowat hét nieuwe stokpaardje geworden voor Move Dance Company - The Groovies.

Sinds 2010 bewandelt Move Dance Company - The Groovies eens te meer een uitdagend artistiek pad door dans, zang én illusie met elkaar te gaan combineren. Speciale concepten worden uitgewerkt zoals enkel Move Dance Company - The Groovies dat kan om uw evenement extra in de spots te plaatsen.